Fodproblemer

Nedenfor kan du læse om fodpleje og de mest hyppige fodproblemer, årsag og den almene behandling.

Har du mistanke om, at du har en af nedenstående og gerne vil i behandling, så skal du være velkommen til at kontakte mig.

 

Bestil en behandling: (+45) 3056 2045

Sådan plejer du dine fødder

Ved at følge disse enkle råd om fodpleje kan du selv gøre noget godt for dine fødder.

  • Skyl fødderne dagligt i lunkent vand
  • Tør fødderne grundigt – især mellem tæerne
  • Klip neglene lige over
  • Massér fødderne med en god creme – dog ikke mellem tæerne
  • Skift strømper hver dag. Vælg strømer, som ikke strammer
  • Brug strømper af naturmaterialer – de opsuger fugt
  • Vælg forskelligt fodtøj til arbejde, fest og fritid

Hård hud

Årsagen til hård hud er overvægt, overbelastning og forkert/pressende fodtøj. Huden gør sig hård for at modstå tryk/pres.

Ligtorne

Ligtorne er hård hud, der vokser indad og er kegle og spidsformet. Ligtorne opstår ved tryk, hvis man går i for smalle sko eller bruger for stramme sokker.

Nedgroede negle

Nedgroede negle er når neglen gror ned i siden af huden. De opstår ved tryk, hvis man går i for smalle sko eller bruger for stramme sokker.

Nedgroede negle kan være meget generende og smertefulde. De bør behandles med det samme for at undgå infektion, eller at neglen gror mere forkert.

Fodterapeuten kan hurtigt lindre smerten ved at lime en tynd bøjle af plast eller stål på neglen. Bøjlen retter langsomt neglen op, så den igen får din naturlige form.

Hælen revner

Hælrevner skyldes som regel uhensigtsmæssig belastning og stød på hælene. Det kan også være hård hud, der har fået lov til at passe sig selv eller skyldes en sygdom. Årsagen er som regel overvægt, overbelastning og forkert eller pressende fodtøj.

Find mig på facebook